oogsten

In ons eerste seizoen vorig jaar oogstten we: 205 rode bieten, 177 meirapen en 101 kroppen sla en nog tien andere gewassen voor de voedselbank in de Spaarndammerbuurt.

Minstens even belangrijk is de ‘sociale oogst’ van de tuin voor de buurt. Vanaf september 2013 is er op bijna alle werkochtenden met buurtbewoners op de tuin gewerkt. Naast een harde kern van (over)actieve vrijwilligers zijn er veel buurtbewoners en sympathisanten die zo nu en dan een kijkje komen nemen en een handje komen helpen. De cursus Natuurlijk moestuinieren trok meer deelnemers dan we konden plaatsen.

In het komende seizoen streven we naar een minstens even mooie oogst!


Agenda

Oproepen

Locatie: Soeptuin Bredius
Datum :

Vind je het leuk om met je vingers in de aarde bezig te zijn. Wij zijn op zoek naar personen, groepen vrienden, families, die samen zorg willen dragen voor een bed. Wat bieden we: -Een plek waar je naar hartenlust kan tuinieren, zaai en poot goed, compost en indien nodig advies. Wat vragen we: -Dat je bed(den) en directe omgeving goed wordt onderhouden en je bereid ben mee te helpen aan de tuin in zijn geheel. -Dat je met je opbrengst(of anders) iets doet voor de klanten van de voedselbank, dat kan bijvoorbeeld door je groente te ruilen voor houdbare producten zoals rijst, pasta, koffie ect, ect, een etentje organiseren met je producten en dan met de pet rond te gaan voor de klanten van de voedselbank maar er valt natuurlijk veel meer te verzinnen laat je creativiteit er op los.

Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.