bredius log

Zie Facebook voor onze blog @soeptuinbredius

17 July 2016 nadya-clemens

Het tuinseizoen is weer begonnen

27 March 2016 paul-clemens

We zijn weer druk bezig om alles te zaaien voor de oogst van 2016. Dit jaar hebben we zelfs een kas voor nog meer variatie aan groenten.

Soeptuin Bredius klaar voor de vorst

31 December 2015 markmj

Of de kou nu echt gaat doorzetten dat is nog maar de vraag. Soeptuin Bredius is in ieder geval goed ingepakt met een dikke laag van mulch (paardenmest van paardenschool Kakelbont en een laag aan bladeren). De prei en boerenkool steken er in al hun glorie mooi boven uit.

Soeptuin Bredius op TV

23 October 2015 paul-clemens

Vandaag was het zover: de uitzending van het programma Binnenste Buiten op NPO2. Wat zijn we toch allemaal top acteurs en wat ziet de tuin er goed uit. Voor wie het gemist heeft, kijk even op uitzending gemist:  http://www.npo.nl/binnenstebuiten/23-10-2015/KN_1674339

Oogstfeest

17 October 2015 paul-clemens

Vandaag is er massaal geoogst. De winter lijkt in aantocht en de tuin stond nog vol met groenten die geoogst konden worden. Dus iedereen is gekomen om mee te helpen.

Boerenkool

11 October 2015 paul-clemens

De boerenkool groeit al erg goed. De eerste weken hebben ze onder een net gestaan om de vogels weg te houden, maar nu kunnen ze helemaal vrij groot groeien. Dat wordt lekker stamppot eten deze winter.

Nazomer in de soeptuin

04 October 2015 paul-clemens

Alweer was het een lekker zonnige tuindag. We hebben vandaag vooral allerlei klein onderhoud aan de tuin gepleegd. Verder wat gras geknipt en ongewenst groen verwijderd. De tuin ligt er nog steeds prachtig bij.

Agenda

Oproepen

Locatie: Soeptuin Bredius
Datum :

Vind je het leuk om met je vingers in de aarde bezig te zijn. Wij zijn op zoek naar personen, groepen vrienden, families, die samen zorg willen dragen voor een bed. Wat bieden we: -Een plek waar je naar hartenlust kan tuinieren, zaai en poot goed, compost en indien nodig advies. Wat vragen we: -Dat je bed(den) en directe omgeving goed wordt onderhouden en je bereid ben mee te helpen aan de tuin in zijn geheel. -Dat je met je opbrengst(of anders) iets doet voor de klanten van de voedselbank, dat kan bijvoorbeeld door je groente te ruilen voor houdbare producten zoals rijst, pasta, koffie ect, ect, een etentje organiseren met je producten en dan met de pet rond te gaan voor de klanten van de voedselbank maar er valt natuurlijk veel meer te verzinnen laat je creativiteit er op los.

Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.