Composteren

Een moestuin opbrengst is afhankelijk van de bodemkwaliteit. Door het afvoeren van gewassen naar de Voedselbank worden voedingsstoffen aan de bodem onttrokken. Die zullen moeten worden aangevuld. Dit doen we door stalmest en/of compost aan te brengen. Verder zorgen we voor een goede vruchtwisseling tussen de jaren, waardoor de bodem niet te eenzijdig wordt uitgeput of plagen een kans krijgen.

We maken compost in een compostbak. Deze wordt gevuld met restmateriaal van eigen tuin en door wat buurtbewoners brengen. Op de compostbak hangt een lijst met wat er wel en niet in kan. Wij proberen met een flyeractie meer materiaal uit de buurt te krijgen. 

 


Agenda

Oproepen

Locatie: Soeptuin Bredius
Datum :

Vind je het leuk om met je vingers in de aarde bezig te zijn. Wij zijn op zoek naar personen, groepen vrienden, families, die samen zorg willen dragen voor een bed. Wat bieden we: -Een plek waar je naar hartenlust kan tuinieren, zaai en poot goed, compost en indien nodig advies. Wat vragen we: -Dat je bed(den) en directe omgeving goed wordt onderhouden en je bereid ben mee te helpen aan de tuin in zijn geheel. -Dat je met je opbrengst(of anders) iets doet voor de klanten van de voedselbank, dat kan bijvoorbeeld door je groente te ruilen voor houdbare producten zoals rijst, pasta, koffie ect, ect, een etentje organiseren met je producten en dan met de pet rond te gaan voor de klanten van de voedselbank maar er valt natuurlijk veel meer te verzinnen laat je creativiteit er op los.

Meedoen? Meld je nu aan.

Vrijwilligerswerk bij Soeptuin bredius, leuk en leerzaam!.